Ta ordet! -med oppmerksomhet

Når det snart er din tur til å ta ordet og du kjenner hjertet hoppe, har du kanskje merket at musklene i halsområdet strammer seg litt.. ? Det er ikke uvanlig å oppleve dette. Som lytter har jeg hørt talere som har hatt vansker med å kontrollere stemmeleie eller pitch. Det høres nesten ut som om stemmen hvert øyeblikk er i ferd med å sprekke, og nervene har tatt overhånd. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen. Stemmen blir unaturlig lys og samtidig skjelvende. Ja, stemmen skjelver lettere når den er lys. Den har ikke støtte fra kjernemuskulaturen, og er i stedet forankret høyere oppe i halsområdet.

I noen sammenhenger skulle vi kanskje ønske at stemmen vår ble oppfattet som mer trygg og sikker, med dybde og kjerne, som rolig og troverdig. Det starter med å kjenne at du står godt, med vekten likt fordelt mellom hvert ben. Du kjenner at du har kontakt med underlaget, fotsålene dine har 4 hjørner. Du lar deg selv slippe litt ned etter tyngdekraften. Samtidig kjenner du at gulvet holder deg oppreist, du er i linje. Nå kan pusten flyte bedre, og stemmen får et bedre utgangspunkt..

mic.jpg

Foto: blog.pickevent.com

http://blog.pickevent.com/advice-from-comedians/#prettyPhoto/0/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s