Hva er stemmecoaching?

Logoped og stemmecoach Nina C. Helleland veileder deg i å utvikle gode tale- og stemmevaner, slik at du kan formidle budskapet ditt på en sterk og naturlig måte. En stemme med naturlig autoritet.

Har du noen gang lurt på hvorfor to personer kan si nøyaktig det samme i et møte, men bare én av dem får kreditt for det? Svaret er at de bruker stemmen på ulike måter, og dermed fremstår den ene som selvsikker, og den andre usikker. Denne artikkelen fra Harvard Business Review, forteller at pust er nøkkelen til overbevisende tale  HBRog peker på hvilken makt stemmebruk kan ha i situasjoner hvor du ønsker å bli hørt.

Med stemmen kan vi fremstå selvsikre og utstråle trygghet. Vi kan fremstå autentiske og vi kan uttrykke lidenskap, fordi ved hjelp av å bruke pusten og gi mer av oss selv, projiserer vi også et engasjement ut i rommet som vil fange publikum. De vil merke denne energien som du gir ved hjelp av stemmen.

Med stemmen kan vi lede andre bedre fordi du gjennom stemmen kan kommunisere tydelighet og troverdighet. Når vi bruker stemmen på en måte som kjennes naturlig, både fysisk og psykisk, kan vi også fremstå som mer autentiske, og vi utstråler selvtillit og trygghet!

Kommunikasjon er ryggraden i samfunnet vårt, men hvor ofte tenker vi på vår egen stemme og påvirkningen den har på andre? Når vi skal presentere og formidle noe, har stemmen alt å si i fremtoning av selvtillit, autoritet og overbevisning.

Med gode kommunikasjonsevner er det lettere å danne nye kontakter, motivere til endring og påvirke beslutninger. Tydelig diksjon, tempo, pauser og ikke minst stemmekraft, gjør kommunikasjonen god og effektiv. Da er det lettere å ta til seg det som blir sagt og vi sitter i beste fall igjen med en følelse av overbevisning. Med stemmetrening kan du lære å bruke talepust og naturlig stemmeleie, slik at du kan fremstå som en trygg og tydelig leder, en troverdig advokat, eller en god formidler!

Nina Helleland, logoped og grunnlegger av Stemmecoaching.

IMG_4003
Master i logopedi fra UiO med rådgivningskompetanse. Sertifisert yogalærer. Master i kunst fra Aalto University. Kunder: ledere, konsulenter, gründere, rådgivere, jurister, advokater, forelesere, foredragsholdere, lærere, helsepersonell og kundebehandlere.

Ønsker du å optimalisere din stemme?

Holder du mye presentasjoner, kan det å trene stemmen din bidra til at du blir oppfattet autentisk, trygg og troverdig. Kanskje er du ung og nyutdannet? Eller ønsker å forbedre kommunikasjonsferdighetene dine? Stemmetrening vil hjelpe deg med å utvikle en sterk og naturlig stemme som blir oppfattet tydelig og hørt!

Bruker du stemmen mye i jobb, kan du ved hjelp av riktig pust unngå å bli sliten eller hes. Ved å bruke stemmen optimalt, kan du kjenne deg tryggere og bli oppfattet tydeligere i møte med kollegaer, kunder og samarbeidspartnere.

Både kvinner og menn snakker ofte lysere enn fysiologisk naturlig. Stress, krav, hierarki eller ubevisst væremåte, kan være eksempler på hvorfor man har en stemme som er annerledes enn man ønsker. Når du begynner å bruke ditt naturlige stemmeleie, kan du snakke med selvtillit, og virke balansert, rolig og trygg når du skal formidle dine budskap.

Bevisstgjøring av egen stemmebruk kan inspirere deg til å bruke stemmen din mer aktivt som et verktøy. Å oppdage at stemmen formidler og uttrykker så mange egenskaper, følelser og verdier, bør gjøre oss mer motivert for å aktivt utforske vår egen stemmebruk.

Se tilbud og priser, og ring 46 88 69 15 for en uforpliktende prat.