Hva er stemmecoaching?

Med gode kommunikasjonsevner kan vi danne nye kontakter, motivere til endring og påvirke beslutninger. Stemmecoaching hjelper deg med å utvikle gode tale- og stemmevaner, slik at du kan formidle ditt budskap med en stemme som har tyngde, seriøsitet, autentisitet, engasjement og tydelighet.

Pust er nøkkelen til overbevisende tale. Har du noen gang lurt på hvorfor to personer kan si nøyaktig det samme i et møte, men bare én av dem får kreditt for det? HBR

Ved å bruke pusten på en konstruktiv måte, vil du få mer kraft og dybde i stemmen, samt kunne fremstå trygg og troverdig i din tale. Få veiledning i å bruke talepust og naturlig stemmeleie, slik at du kan styrke din egen kommunikasjon!

Stemmecoaching passer fint for privatpersoner eller som et tilbud til ansatte ved bedrift. Ring (+47) 46 88 69 15 for mer info.

Nina Helleland

profilbilde .jpg
Master i logopedi fra UiO med rådgivningskompetanse. Sertifisert yogalærer. Master i kunst fra Aalto University. Tidligere kunder: ledere, konsulenter, gründere, rådgivere, jurister, advokater, selgere, studenter, førskolelærer, helsepersonell og kundebehandlere.

 

For en liten investering kan du endre stemmen din for resten av livet. 

  • Jeg hjelper deg å optimalisere stemmen din.
  • Du kan få en mørkere og mer klangfull stemme, som har tyngde og kraft.
  • Gjennom forskningsbaserte øvelser kan din stemme bli enda klarere.
  • Jeg hjelper deg med presentasjoner slik at du blir tryggere og mer selvsikker.
  • Stemmestyrken kan øke, og du kan fremdeles beholde en behagelig fremtoning.
  • Din stemme kan fremstå troverdig med naturlig autoritet.
  • Med stemmecoaching kan du få en bedre stemme, og lære teknikker du kan bruke i private-, og jobbrelaterte situasjoner.

Ring (+47) 46 88 69 15 for bestilling av time, eller send en mail til nina.helleland@gmail.com

Hvem har nytte av stemmecoaching  

Holder du mye presentasjoner, kan stemmecoaching bidra til at du blir oppfattet autentisk, trygg og troverdig. Er du ung og nyutdannet? Ønsker du å forbedre kommunikasjonsferdighetene dine? Stemmecoaching hjelper deg med å utvikle en sterk og naturlig stemme som blir oppfattet tydelig og hørt.

Bruker du stemmen mye i jobb, kan du ved hjelp av riktig pust unngå å bli sliten eller hes. Noen ønsker å bli bedre hørt og ha en tydeligere stemme. Kanskje er du leder og ønsker feedback på din muntlige tale? Ved å bruke stemmen optimalt, kan du kjenne deg tryggere og bli oppfattet tydeligere i møte med kollegaer, kunder og samarbeidspartnere.

Både kvinner og menn snakker ofte lysere enn fysiologisk naturlig. Stress, krav, hierarki eller ubevisst væremåte, kan være eksempler på hvorfor man har en stemme som er annerledes enn man ønsker. Med veiledning i å bruke ditt naturlige stemmeleie, kan du snakke med selvtillit, og virke balansert, rolig og trygg når du skal formidle dine budskap.

Stemmecoaching passer for bedrifter og privatpersoner, og kan gjøres individuelt eller i gruppe. Se tilbud og priser, og ring (+47) 46 88 69 15 for en uforpliktende prat!

kane-reinholdtsen-145944.jpg
Når det snart er din tur til å si noe høyt og du kjenner hjertet hoppe, kan stemmecoaching hjelpe deg med å bli mer bevisst i øyeblikket, og minne deg på at pust, tempo, stemmeleie og artikulasjon, er verktøy du kan ta i bruk for å bli hørt!

Det er ikke bare hva du sier, men også hvordan du sier det. Finn kraften i stemmen, og begynn å bruk din unike stemme!

Bestill en time i dag!  Ring (+47) 46 88 69 15 eller send mail til nina.helleland@gmail.com

 

Referanser

  • 10 start up selskaper var med å konkurrere i den store finalen; 100 pitches under Oslo Innovation week 2017. Stemmecoaching hjalp noen av finalistene med å forberede seg til pitche-konkurransen!

 

“Jeg oppdaget at jeg har ikke vært i rett kontakt med min egen stemme og stemmens potensiale igjennom årene. Det gir en helt ny følelse av selvtillit å stå og tale til folk med den kraft som stemmen egentlig har når den har funnet sin rette lydbunn og base.  

Anonym

“Etter at jeg begynte med øvelser fra Stemmecoaching, har jeg merket at jeg er mye tryggere på meg selv når jeg holder foredrag. Det har gitt meg kunnskap om hvordan jeg kan formidle vanskelige budskap til et publikum som ikke nødvendigvis har forkunnskaper om mitt arbeid. Ved å stadig bli mer bevisst på at jeg bruker talepusten aktivt i presentasjoner, kan folk lettere kjøpe budskapene mine, blant annet fordi jeg da er tvungen til å senke tempo, og gi meg selv og andre tid til å fordøye et komplekst innhold. Pust, stemmeleie og diksjon er verktøy jeg ikke var klar over at er så viktig når jeg skal formidle mine budskap til andre. Med praktiske mestringsøvelser, har jeg lært meg kunsten å formidle vanskelige temaer på en enkel og troverdig måte”. 

Paal Kristian Levang, CEO, Nornir AS

“Å gå på stemme-trening hos logoped Nina opplevde jeg som svært lærerikt, nyttig og jeg ble klar over hvor mye stemmekraften har å si. Ved å bruke pusten på en annen måte, endres uttrykket av karakter, hvordan jeg blir oppfattet og stemmen blir mer kraftfull.

Nina er profesjonell, hyggelig, tålmodig og veileder bra under hele timen. Hun er seriøs og utrolig dyktig i faget sitt. Anbefaler henne sterkt til alle som måtte trenge en stemmecoach. Bare etter en time merket jeg stor forskjell på stemmen, å gå fra en lys, hakkete, skiftende stemme til å finne tyngden og kraften er verdifull læring. Vi velger selv vår stemme og hvordan den skal brukes”.

Ella Rogne, filmskaper & grafisk designer

“Workshopen til Nina var veldig nyttig da jeg satt igjen med helt konkrete verktøy og teknikker som det var lett å ta med seg videre og applisere både i hverdagen og på jobb. Jeg er nå mye mer bevist på hvordan jeg bruker stemmen i ulike settinger, hvordan jeg kan bruke mindre energi og samtidig være tydeligere i min verbale kommunikasjon”.

Cecilie Foss-Sausjord; Business Development Manager, Corporate Department, BI Norwegian Business School. 

“Etter første time hos logoped Nina Helleland merket jeg en markert forskjell. Øvelsene Nina viste meg er relativt enkle men hjelper stemmen min til å stadig bli klarere. Ettersom jeg har brukt stemmen min relativt hardt tidligere (gjennom musikk og i jobben) har jeg trodd at jeg hadde kronisk knuter på stemmebåndene og en ‘uhelbredelig stemme’, men gjennom Ninas øvelser har jeg fra starten kunnet jobbe fram en bedre og mindre anstrengende måte å bruke tale-stemmen min på.”

Trond Tornes, CSO Phonofile AS 

“Nina er en ekstremt dyktig stemmecoach. Mer enn det, var hun også svært opptatt av å tilpasse coaching til mine egne behov og bakgrunn. Jeg kan anbefale henne på det sterkeste”.

Anonym

“Har hatt ca. 5 timer hos logoped Nina Helleland sommeren 2017 og synes jeg har hatt godt utbytte av det. Årsaken var heshet etter en tøff influensa i vinter med infeksjon på stemmebåndene og totalt tap av stemmen i nesten en måned, før den kom tilbake i en hes versjon. Har lært puste- og taleteknikker, og har øvd på dette hjemme mellom timene. Nina er hyggelig og behagelig og går grundig gjennom problemene. Kan absolutt anbefale henne ut fra mitt ståsted”. 

Anonym